وي تاکيد کرد: تمامي واحدهاي خدماتي- رفاهي بينراهي که مجوز خود را از سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري دريافت کرده باشند، واحد صنعتي به شمار ميروند و از سهميه سوخت يارانهاي بهرهمند خواهند شد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر تغيير واحد ارائه آمار سفرهاي نوروزي نيز گفت: نفر - سفر اصطلاح رسمي سازمان جهاني جهانگردي است و ما آن را از خود نساختهايم.
بقايي با بيان اينکه استدلالهاي مختلفي در تعيين اين واحد به عنوان واحدي جهاني وجود دارد، افزود: منطق حکم ميکند از اصطلاحات تخصصي سازمان جهاني جهانگردي استفاده کنيم، با توجه به اين اصل در گردشگري خارجي کشور و در گردشگري داخلي استان مورد نظر است.
وي با تاکيد بر اينکه سفر با مسافر متفاوت است، گفت: يک مسافر ممکن است چندين سفر انجام دهد، به همين دليل است که نفر - سفر را شاخص قرار ميدهيم، نفر - سفر بالاترين سطح آماري است و به دنبال آن آمارهاي ريزتر و کليتري ارائه ميدهيم.
اين مقام مسؤول در سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خاطرنشان کرد: نفر- سفر از سوي بسياري از ارگانهاي ديگر همچون متروي شهرداري تهران و شرکت اتوبوسراني نيز استفاده ميشود.
بقايي با بيان اينکه ملاک آمارگيري ما ورود به استانها است، بيان داشت: هر سفر هزينهاي را براي مسافر و استان مقصد به دنبال دارد، به طوريکه وقتي فردي وارد استاني ميشود استان مسؤوليت دارد سلامت فرد را از زمان ورود به استان تا زمان خروج تضمين کرده و تمامي خدمات مورد نياز را در حوزههاي مختلف تامين کند.
وي ادامه داد: جدا از بحث آمار آنچه اهميت دارد، انجام سفر در کشور است. سفرهاي نوروزي افتخار ايرانيان است، چراکه در اين ايام مردم مشکلات خود را کنار ميگذارند و به سفر ميروند، بنابراين سفر بهترين نوع تفريح است که در سبد خانوار ايراني قرار دارد.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي همچنين در رابطه با تعامل ايران و ترکيه در تبادل گردشگر 2 سويه گفت: در اين رابطه اعتقاد داشتيم که بخش خصوصي بايد وارد عمل شود و مقدمات لازم را نيز فراهم آورديم، اما هنوز هيچ نتيجهاي از تعامل بخش خصوصي ايران با تورساب حاصل نشده است.
وي خاطرنشان کرد: در صورتيکه اين روال ادامه داشته باشد، کانون جهانگردي و اتومبيلراني جمهوري اسلامي ايران تعامل خود را با تورساب آغاز خواهد کرد و در راستاي توسعه روابط گردشگري ميان 2 کشور وارد عمل خواهد شد.
در ادامه اين نشست شهباز يزداني، معاون گردشگري کشور نيز در رابطه با ضريب اشغال مراکز اقامتي در ايام نوروز گفت: در نوروز 89 ضريب اقامت هتلها، مهمانپذيرها و هتلآپارتمانهاي کشور 3/67 درصد بود که نوروز امسال با رشد 6/10 درصدي به 9/77 درصد رسيد.
وي متذکر شد: استان تهران در اين ايام با کاهش 5/13 درصدي ضريب اقامت مواجه بود.
معاون گردشگري سازمان ميراثفرهنگي ادامه داد: در ايام نوروز 87/82 درصد سفرها توسط خودروهاي شخصي، 15 درصد توسط اتوبوس، يک درصد از طريق ناوگان ريلي، 73/0 درصد از طريق هوايي و بيش از 2 درصد از طريق دريايي انجام شد.
وي با اشاره به رشد ورود گردشگر به مقاصد مذهبي نيز خاطرنشان کرد: نوروز امسال شهر مشهد رشد 6/101 درصدي و شهر قم نيز رشد 21 درصدي را در نفر - شب اقامت به ثبت رساندند و کاروانهاي راهيان نور نيز بيش از 90 درصد افزايش داشتند.
/115
انتهای پیام/